Loading...

Υπηρεσιες απολυμανσεων

ΑΡΧΙΚΗ / ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ / ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Απολύμανση είναι η διαδικασία που έχει στόχο την καταστροφή όλων των μικροοργανισμών.
Οι μικροοργανισμοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους παθογόνους και τους μη παθογόνους.
Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι αυτοί που προκαλούν λοιμώξεις.
Στους παθογόνους ανήκουν τα βακτήρια (και τα σπόρια),οι ιοί, τα πρωτόζωα κι οι μύκητες.
Ο όρος απολύμανση είναι συνυφασμένος με άλλες δύο έννοιες: την απεντόμωση και τη μυοκτονία.
Οι απολυμάνσεις απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικό εξοπλισμό.
Τόσο τα σπίτια όσο και οι χώροι εργασίας εμφανίζουν προβλήματα που επιβάλλουν την απολύμανση στο χώρο τους.

Η εταιρεία μας Rich Cleaners, ειδικεύεται στις απολυμάνσεις.

Το προσωπικό μας αποτελείται από τεχνικούς έμπειρους και καταρτισμένους που μπορούν να επιλύσουν κάθε είδους πρόβλημα πάντοτε με την επίβλεψη του γεωπόνου μας.
Στόχος μας είναι οι πελάτες μας να μένουν πάντοτε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχουμε.

Τι είναι οι απολυμάνσεις?
Οι απολυμάνσεις αποτελούν ένα σημαντικό μέρος για την υγιεινή των οικιών και των επιχειρήσεων. Αν μια απολύμανση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για την δημόσια υγεία .

Οι απολυμάνσεις και ο τρόπος αντιμετώπισης τους χωρίζεται σε κατηγορίες :
Απεντομώσεις-Απολυμάνσεις: Απεντόμωση –απολύμανση είναι η καταπολέμηση εντόμων όπως κατσαρίδες, μυρμήγκια, ψύλλοι, κοριοί, τσιμπούρια, μυριάποδα, μύγες, κουνούπια, σκνίπες, σαράκι ξύλου, τερμίτες, κ.α. Θεωρούνται επιβλαβή λόγω των υγειονομικών αλλά και αισθητικών προβλημάτων που προκαλούν. Ειδικές εφαρμογές με φάρμακα GEL για την καταπολέμηση της κατσαρίδας ( Blattella Germanica ) γνωστή και ως "ψιλό κατσαριδάκι".
Μυοκτονίες –Απολυμάνσεις : Μυοκτονία είναι η καταπολέμηση των τρωκτικώνΗ παρουσία ποντικών και αρουραίων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία καθώς:Τα τρωκτικά είναι μηχανικοί φορείς μικροοργανισμών, μολύνουν το περιβάλλον και τα τρόφιμα με τα κόπρανά τους (σαλμονέλες, παράσιτα όπως Hymenolepis diminuta) και με τα ούρα τους (λεπτόσπειρες).
Ρυπαίνουν τα τρόφιμα με τα περιττώματα, τα ούρα, τις τρίχες και το σμήγμα του δέρματός τους και τα καθιστούν ακατάλληλα ή μειώνουν την εμπορική τους αξία.
Τρώνε τα τρόφιμα. Υπολογίζεται ότι ένας αρουραίος καταναλώνει ημερησίως 28g περίπου ξηρής τροφής, ενώ ένας ποντικός 3-4g περίπου.
Καταστρέφουν την συσκευασία των τροφίμων. Το κόστος της επανασυσκευασίας ξεπερνά κατά πολύ την αξία του τροφίμου που κατανάλωσαν.
Προξενούν βλάβες στα ηλεκτρικά καλώδια και στους αγωγούς από μολύβι, με συνέπεια να εγκυμονούν κίνδυνοι βραχυκυκλωμάτων ή διακοπής της ηλεκτροδοτήσεως, πυρκαγιάς ή πλημμύρας.
Μικροβιοκτονία –απολύμανση : Με τον όρο απολύμανση ή μικροβιοκτονία εννοούμε την εξόντωση παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίων, ιών ,κ.λ.π.), οι οποίοι μολύνοντας χώρους και τρόφιμα, μπορούν να απειλήσουν την υγεία του ανθρώπου.
Επιβάλλεται σε χώρους όπου έχουν προϋπάρξει άσχημες υγειονομικές συνθήκες , καθώς και σε εγκαταστάσεις με αυξημένο μικροβιακό φορτίο όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων.
Η μέθοδος αυτής της απολύμανσης παρέχει εγγυημένη αποτελεσματικότητα , αφενός λόγω της εξαιρετικής ικανότητας διείσδυσης του απολυμαντικού σκευάσματος ακόμη και στα πιο απρόσιτα σημεία και αφετέρου λόγω της μεγάλης υπολειμματικής διάρκειας του σκευάσματος .
Χάρη στη μικροβιοκτονία επιτυγχάνεται η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής αλλά και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων σε ευαίσθητους χώρους (ιατρεία, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς ,τουαλέτες κ.λπ.).
Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά απολυμαντικά προϊόντα που υπόσχονται την αντιμετώπιση των προβλημάτων ,προσφέρουν όμως μερική λύση του προβλήματος.
Για την οριστική επίλυση των προβλημάτων σε ότι αφορά την απολύμανση είναι απαραίτητη η παρέμβαση ειδικών για μόνιμα αποτελέσματα.